Sabro DagtilbudDagtilbudsleder

Vi har i Sabro Dagtilbud brugt bogen Lille Gub i vores emne arbejde for børn i skilmisse familier.

Vi oplever at det giver børnene en forklaring som flere af dem mangler nemlig at mor og far stadig elsker og savner dem. Ud over dette har vi oplevet at børnene via bogens ord bliver i stand til at udtrykker deres følelser med ord.

Fantastisk god bog med, tydelige illustrationer og meget let forstålig, enkel og tydelig tekst. God til selv små børn.


Per Schultz-JørgensenFamilieforsker og professor i psykolog

Bogen kan være et rigtigt godt grundlag for forældres formidling til det lille barn – at kærligheden er der midt i det opbrud, der finder sted rundt om barnet i skilsmissefamilien – og som det kan være svært at begribe, når alt ser forandret ud.

Bogen gør det nænsomt og med stor loyalitet over for varme og gode følelser og værdien af fællesskab. I centrum er et barn, som mor og far holder lige så meget af uanset skilsmissen. Men det er også et barn, som har ret til sine egne følelser, som de voksne skal lytte til og tage alvorligt.

Da jeg ikke kunne finde en skilsmissebog til de helt små børn, besluttede jeg mig for at skrive bogen selv! - Dorte Lytje, forfatter og mor til Lykke & Oscar

Da jeg selv blev skilt, var mine børn 2 og 3 år. I dag er de 13 og 14, og er begge harmoniske, reflekterede og glade børn - snart unge mennesker.

Jeg er idag så dybt taknemmelig for, at jeg på min vej gennem skilsmissen stiftede bekendtskab med NLP'en og Spædbarnsterapien. Jeg brugte de redskaber jeg lærte på at hjælpe mine egne børn - og det hjalp dem.

Jeg brugte bogen til at skabe ro, samtale og nærvær i skilsmissen.

Det kan være en ret abstrakt fortælling for børn at forstå de mange følelser og konsekvenser i skilsmissen, så i bogen er historien kogt ind til essensen, så kun det vigtigste for børnene står tilbage: at barnets følelser er ok. Og at mor og fars kærlighed til barnet ikke går i stykker, selvom kærligheden mellem mor og far gik i stykker.