Per Schultz-JørgensenFamilieforsker og professor i psykolog

Bogen kan være et rigtigt godt grundlag for forældres formidling til det lille barn – at kærligheden er der midt i det opbrud, der finder sted rundt om barnet i skilsmissefamilien – og som det kan være svært at begribe, når alt ser forandret ud.

Bogen gør det nænsomt og med stor loyalitet over for varme og gode følelser og værdien af fællesskab. I centrum er et barn, som mor og far holder lige så meget af uanset skilsmissen. Men det er også et barn, som har ret til sine egne følelser, som de voksne skal lytte til og tage alvorligt.


Rikke Winckler

Dorte Lytje har formået at skrive en fantastisk bog til småbørnsforældre, der skal tale med børn om skilsmisse.

Den er så konkret, så brugbar og så ”lige-til-at-gå-til” at den er en gave både til de voksne og ikke mindst børnene.

I mit mangeårige virke som pædagog ved jeg, at det sværeste for børn altid er, hvis de voksne ikke snakker med dem om de ting, der er svære og som de alligevel fornemmer er galt.

Små børn er faktisk meget ligetil, de skal bare have tingene præsenteret i et børnesprog, men da man som forældre ofte er bange for at gøre sit barn ked af, kan det være vanskeligt at fortælle noget så svært som en skilsmisse.

Lille Gub er en sand perle, der giver forældre konkrete anvisninger, smukke, enkelte og meget kærlige forklaringer der midt i alt det svære, vil virke både forløsende og healende.

Lille Gub får min varmeste anbefalinger.

Bettina VestergaardSkilsmissekonsulent

Jeg er blevet stor fan af Lille Gub, og jeg bruger bogen og tegningerne til de mindste børn, som kommer hos mig, fordi deres forældre skal skilles.

Jeg havde en pige på 6 år i et samtaleforløb, hvis forældre har været skilt i 2 år. Forældrene synes det var svært at tale med hende. Jeg vidste, at pigen var glad for at tegne så jeg planlagde et lille forløb, hvor Lille Gub skulle være min hjælper.

Lille Gub og de skønne tegninger var med til at denne pige fik åbnet op, og fik fortalt sin historie.

Lille Gub er med til at barnets stemme kan blive hørt, og den gør det naturligt at tale om det, som gør ondt, på en fin måde.

Bogen er også et godt redskab til at kunne hjælpe barnet med at få bearbejdet og talt om, hvordan skilsmissen påvirker dem.

Jeg anbefaler derfor også varmt bogen til mine familier.

Bogen rammer plet ved, at det både er en samtalebog og en malebog, som kan bruges terapeutisk, men også bare, som en helt almindelig børnebog, barnet selv kan finde frem, når det har behov for eller lyst til det.

Bettina Vestergaard

www.skilsmissekonsulenten.dk