Skilsmisse børnebog til små børn.

Lille Gub er en skilsmissebog til de helt små børn i alderen 0-6 år. De små børn tabes ofte i krisen, fordi de ikke endnu ikke har lært at udtrykke sig tydeligt omkring de svære følelser, og det er derfor svært at spore sig ind på, hvordan de har det med skilsmissen inderst inde.

Hvis barnet ikke reagerer på skilsmissen, er det desværre ikke nødvendigvis et godt tegn, selvom man nok lige kunne håbe, at man kunne ånde lettet op!

Hvis barnet ikke reagerer på skilsmissen, er det ikke nødvendigvis et godt tegn. Som forælder skal du være opmærksom på, om den manglende reaktion handler om at barnet har ro i situationen, eller om det skyldes at barnet har opgivet at kommunikere og er blevet indadvendt. Måske reagerer barnet mere eksplicit henne i børnehaven, eller hos den anden forælder. Jeg anbefaler derfor at I har god i dialog omkring barnets leg, drømme og kommunikation.

Lille Gub hjælper barnet med at give barnet et redskab til at komme i dialog på en blid måde. Lille Gub bliver nemlig en figur, en ven i skilsmissen, som barnet og den voksne kan tale ud fra.

Barnet kan pege, male, lytte og opleve at I har et nærvær sammen omkring situationen. Det skaber tryghed og åbner op for dialog

Brug malebogen til at se, hvilke tanker, der optager barnet.

Du kan bruge malebogen til at få overblik over, hvilke tegninger/situationer fra bogen, dit barn vælger at male igen og igen.

På den måde ved du, hvad der ligger dit barn på sinde, og hvilken snak det er nødvendigt at U tager.

I nogle tilfælde vil det også virke terapeutisk og healende i sig selv blot at sidde med malebogen i ro og mag!

Dette er den såkaldt kinestetiske måde (føle-måde) at arbejde med situationen på. Det er bl.a. elementer fra dette, man i dag bruger i Læringsstilene, som integreres på mange skoler.

Hvilke teorier er Lille Gub skrevet udfra?

Lille Gub er skrevet udfra de terapeutiske teorier indenfor NLP og spædbarnsterapi.

Derudover er den skrevet udfra teorien om metafor-fortælling og med tanker på, hvad tegne-terapi kan gøre for børn. Jeg har også integreret dét, som man i NLP'en kalder submodaliteter, i bogen.

NLP (Neuro Lingvistisk Programmering)

NLP er et retning inden for psykoterapien, som handler i korte træk om at:

• Have respekt for andres model af verden

• Der er en positiv intention bag enhver adfærd

• Mennesket kan ikke undlade at kommunikere

Spædbarnsterapi

Nogle af grundtankerne i Spædbarnsterapi er at:

• ALT USAGT BINDER ENERGI

• Barnets smerte må aldrig blive glemt!

• Det er forældrene, der ikke kan rumme/udholde sandheden.

Læs evt. mere på: http://www.spædbarnsterapi.dkLille Gub skilsmissebogen ikke blot en bog. Den er et redskab til at skabe dialog, forståelse og tryghed hos dit barn.